Informatie

Mijn naam is Jeroen Torrente. Sinds ik op mijn 13de voor het eerst een gitaar in mijn handen kreeg, heb ik het instrument nooit meer los kunnen laten. Vanaf dat moment wilde ik niets anders meer dan muziek maken. Ik speelde in zoveel mogelijk bandjes, van de schoolband en een bluesband tot een metal bandje met mijn beste vrienden. Als ik maar kon spelen. Na het afsluiten van mijn middelbare school, stond ik dus ook te springen om aan het conservatorium te gaan studeren.

Een fantastische tijd, met ladingen muziek, te gekke docenten en toffe medestudenten. Ik kwam daar in aanraking met allerlei, voor mij, nieuwe muziekstijlen, zoals jazz, soul en latin. Een compleet nieuwe muzikale wereld.

Maar hetgene wat me het meest is bijgebleven was het ten alle tijden bezig zijn met muziek. Iedereen had het erover en iedereen wilde spelen. Ook toen probeerde ik in zoveel mogelijk bands en verschillende muziekstijlen te spelen. Ik speelde in een jaren 70 disco band, een eigenwerk popband, een latin-jazz band, en tal van jazzbands. Ik ben toen ook begonnen met het schrijven van mijn eigen muziek, met als gevolg een eigen band en een cd.

Na het afronden van mijn studie heb ik eigenlijk dezelfde lijn doorgezet. Zoveel mogelijk spelen en muzikaal toffe dingen doen. Ik heb hierdoor verscheidene leuke projecten kunnen doen en het podium gedeeld met zeer getalenteerde muzikanten. Zo kreeg ik bijvoorbeeld de kans om hiphop te spelen met Double G & the Ouzo family, kon ik rocken bij Have a go Heroes, was ik op theatertour met de zeer getalenteerde cabaretiere Kiki Schippers en maakte ik kennis met instant-composing via Trio Poultry.

Momenteel ben ik oa actief bij de Jazzproviders, een jazz quintet waarin we pop muziek ombouwen tot jazz, speel ik bij SAN, de soulformaties Labelous, Hotshots en SOUL en ben ik veel aan het schrijven voor een nieuw album met eigen muziek.